torsdag 29. desember 2011

Kåpen..

Denne gikk nok ikke helt som planlagt og jeg skjønner enda ikke helt hva som skjedde.
Fin ble den uansett!


Oppskriften er fra Nøstebarn, med deres garn i dobbel tråd. Jakke med rundfelling. Størrelsen skulle være fire år.
 Så la opp og strikket løst (for meg og være). Når jeg hadde kommer langt nok sjekket jeg strikkefastheten (finfin måte og vite at en er på riktig spor uten den kjedelige prøvelappen;). Joda den skal stemme den.
Plutselig var jeg ferdig med liv-stykket og det så i grunn veldig lite ut. Trodde den skulle bli litt mer slik som på bildet, men tydeligvis ikke (Den blå jakken). Plusset på 15 cm der, og strikket ermene. Ermene ble 7 - 8 cm lengre enn de skulle de også. Når jakken er ferdig så den bare knøttliten ut.. Kjedelig og strikke når en ikke har annet og måle etter enn riller har jeg funnet ut. La til strikket blondekant (fra Myk Start boken).

Bildet ble faktisk tatt i dagslys, det bare ser ikke slik ut ;)
Den ble så klart for trang til den tiltenkte eieren, skuffende men var forventet. Så ble en kjapp tur til byen for og kjøpe Barbie hest i stedet.
Tipper den er i ca 2 år nå, men kan brukes av mindre og større barn. Kanten nede kan lett taes bort også hvis det er behov for det.
Den neste kåpen jeg strikker blir den fra Sandnes, det er i hvert fall sikkert.


7 kommentarer:

 1. Skjønner godt problemet med størrelse.. Jeg strikket ene genseren i str 6år., men den passer nesten bedre til min datter på 3år .. Ble litt skuffa.,
  Men unasett! Kåpa var knall fin!! :)) og den ble ekstra fin med pynte kanten :)) flink du er :))

  SvarSlett
 2. Så fin blogg du har, med masse fin strikk! Synd med kåpa da... kjedelig når det går den veien , bedre når det man strikker blir for stort, enn for smått. Men den ble skikkelig lekker!

  SvarSlett
 3. Er jo tydeligvis noe med oppskrifta når du har fulgt den til punkt og prikke med deres garn... Er jo ikke første gangen man hører om sånt fra nøstebarnboka. Men men, kåpa ble superfin den ;)
  Flinkis!

  SvarSlett
 4. Så synd med kåpen, den var skikkelig fin! Håper du finner en passende mottaker :)

  Ønsker deg ett riktig godt nyttår!

  Klem ♥

  SvarSlett
 5. Uff det er bare SÅ kjedelig! Jeg har hatt samme problemet med Nøstebarn, blir skuffet av sånnt, legger jo en del arbeid og penger i det...

  MEN når det er sagt er den veldig fin å se på!

  SvarSlett
 6. Nydelig kåpe, håper du finner nokon som kan få/kjøpe den. Kjedelig når oppskrifter ikkje stemmer :-(

  SvarSlett