tirsdag 19. juli 2011

Bestefartrøye og et lite bidrag til sommerutfordring.

Da Nøstebarn satt i gang en sommerutfordring fikk jeg det lille sparket jeg trengte for å sette i gang med noe på strikkelisten min. Nå skal jeg få unna noen gensere og først ut ble til Sofie. Mest fordi hun er minst, og det går fortest ;)
Brukte av det garnet jeg hadde liggende, og resultatet ble helt perfekt! Nøstebarn sin oppskrift på Bestefartrøye med raglan ga virkelig mersmak til genser strikk! kjapt gikk det også.


Eneste lille vrien er at det ble vrangbord nede og på ermene istedenfor riller. Med vridd rett fikk den det lille ekstra. Kunne sikkert lagt opp litt flere masker på ermene, men den er ikke trang rundt ermene.
Det ble også noen ekstra cm slik at den varer hele neste sesong.


Knappene er egentlig en liten historie for seg selv. Mulig jeg er blitt påvirket av alle de flotte bloggene rundt omkring, men jeg har dessverre fått knappe-syken. Ingen knapper var liksom ikke fine nok.
Sjekket nett etter de perfekte knappene i times vis og vært på alle utsalgsteder her jeg bor for å lete (det vil si alle tre..).
Var innom Husfliden for andre gang bare for å sjekke ut perlemor knappene (er litt usikker på om det er det de heter). Bakerst blant ymse knapper fant jeg de perfekt knappene og ropte nærmest ut til en snill og hjelpsom dame at jeg vil ha disse. Tror hun var fornøyd med at jeg endelig fant det jeg ville ha ;)


Ble noen cm ekstra på både lengde og ermene ellers så er oppskriften fulgt ganske til punkt og prikke. Med enkle knep blir fargeskiftet til stripene nærmest usynlig.
Og den lille mottakeren tok fornøyd tak i genseren, smakte litt og la den så fint over skuldrene.. mens hun smilte fornøyd til mor og tok seg en liten gåtur med genseren.


Oppskrift: Bestefartrøye i 2-tråds garn fra Nøstebarn.
Garn: Nøstebarn 2 tråds nummer 13 (brun) og 32 (lyng).
Størrelse: 80/86 (1 år til 1,5 år).
Pinne:  2,5 og 3 mm

2 kommentarer:

  1. Knallflott genser i knallflotte farger ;)

    SvarSlett
  2. Hei! så utrolig fine ting du lager! legger meg til som følger:) KLem!

    SvarSlett