tirsdag 7. juni 2011

Snekkerbukse/sommerdrakt!

I noen dager kvernet en snekkerbukse i hodet på meg, eller en snekkershorts? 3 nøster med Sandnes Duett som var kjøpt på salg (såklart) i en herlig lillafarge lå i posen. Perfekt.
Fant ikke noe passende oppskrift så begynte på noe selv da og resultatet ble nesten identisk med det jeg så for meg! Igjen åpnes en hel verden av muligheter.. nå må bare et ønske om noe spesielt komme først.

Litt breie rillekanter og seler, vrangbord og knyting i midjen og korte ben med riller nederst igjen. Forstykket ble nok litt større enn jeg hadde tenkt, men var litt usikker på hvordan et mindre sitter på små aktive babyer?
Aldri så liten splitt nederst så den ikke blir trang rundt bena.  Bakstykker ble ganske fint! Har justerst en smule på lengden til selene og knappene er flyttet litt lengre inn enn på bildet for at den skal sitte bedre på.
Knappene var storebror med på, så da ble det enkelt og kjapt. Etter bare 3 minutter i butikken hadde han allerede rotet bort lekebilen langt under en hylle og ville ut å kjøre mer rulletrapp. 


Lillefrøkena måtte såklart prøve den på før leggetid. Hun syntes det var storstas å ha den på, oppmerksomheten og kanskje hun følte seg litt fin også..? :)
Håper det blir en god lekedrakt. Jeg kommer nok ikke til å strikke plagg med bomull i flere ganger, tungvindt! Var en fryd å gå over till superwash garn etter noen dager med dette og det sier sitt.


Oppskrift: Eget.
Garn: Sandnes Duett (55% bomull, 45% merino).
Pinne: 2,5mm og 3 mm
Str: 1 -1,5 år.

7 kommentarer:

 1. Søte barn du har! skjønner godt lillepia følte seg fin i drakten, kjekt med litt oppmerksomhet :)

  SvarSlett
 2. Så skjønn ho var i den fine bukseseleshortsen. Likte den utruleg godt, og lilla er favoritten :-)

  SvarSlett
 3. Denne var superskjønn!! Så virkelig myk og god ut! Og herlig prinsesse du har ;)

  SvarSlett
 4. Så mye flott du strikker, denne var veldig fin. Teppene under likte jeg også!!

  SvarSlett
 5. Så fin snekkerbukse du har strikket! Og søt jente du har :) Jeg strikker dress i samme garnet, og er egentlig fornøyd med garnet.

  SvarSlett
 6. ÅHH, det er kjempeflott liten snakkerbukse-shorts... :O)
  Så moro at du har omsatt ide til oppskrift og til ferdig plagg!

  SvarSlett
 7. så utrolig fin den er!!
  Kommer du til å skrive ned oppskriften? kunne tenkt meg å lage en til gutten min :-D

  SvarSlett