mandag 30. mai 2011

SikkSakk til de små.


Nå har begge små fått hver sitt teppe i det deiligste, mykeste garn du kan tenke deg. David fikk sitt blå for en stund tilbake siden, og det er godt brukt. Han elsker teppet sitt.
Det er bestemor som strikket det for meg. Hun er mye raskere for å si det mildt. Så er det ekstra spesielt for David som hver kveld må konstantere at bestemor har laga.


Fargevalgene ble det litt stress med, men falt for den isblå fargen til gutte-teppet og plomme til jente-teppet. Hadde håpet at det var noen kits på Pickles sine sider, men er godt fornøyd med dem nå.
Bestemor likte oppskriften så godt at hun skal lage flere av dem.


Oppskrift: http://www.pickles.no/sikk-sakk-teppe/
Garn: Abuelita 3-tråds merino.
Pinne: 6 mm.
Str:  Ca. 1,20 m langt og 70 cm bredt.

lørdag 28. mai 2011

Sukkertøy.


Pickles sin oppskrift nummer to er utprøvd (og det noe grundig også). Evighets prosjekt kaller jeg dem. Har brukt noen uker/måneder på dette. Har liksom ikke hatt helt tålmodigheten til konstant repetisjon. Spesielt ikke når jeg burde bli ferdig med det.
Ei fornøyd lita jente ligger nå inntullet i sitt herlige nye pledd. Jeg er kjempefornøyd.
Bilder kommer i morgen. Storebror har nemlig også et pledd. Men det er det bestemor som har strikket for meg, slik at det skulle bli ferdig, siden behovet for et junior pledd var stort.

torsdag 26. mai 2011

Som de befaler.

Når svigersøster spør pent om jeg kan strikke noe for henne så sier jeg ikke nei. Når denne tingen inkluderer hekla blomster så skulle jeg kanskje ha sagt nei. Jeg og heklekroken kommer virkelig ikke overens. Har brukt noen timer i kveld på å finne ut av dette med hekling. Innså etter litt knoting med å begynne at jo jeg har faktisk kroken feil vei. Skylder litt på trøtte øyne og heklekrok nummer 2,5mm. Det er faktisk ikke så stor forskjell på fremme og bake der synes jeg.
Har også lært hvorfor bomullsgarn kanskje er bedre til hekling. Med rent tynt ullgarn så ble det liksom litt revet med i knotingen. Men med et handspunnet nøste gikk det mye bedre og her er da resultatet fra min første heklekveld noensinne;


Tror det mangler noen timer til med øvelse, men foreløpig er jeg fornøyd. Har allerede kjøpt meg noen hekleoppskrifter på ravelry. Overmodig kanskje, men oppskriften på denne blomsten var på engelsk og det gikk jo fint det... ;)

mandag 23. mai 2011

En marius!


Lille Sofie er snill og stiller som modell, da den egentlige eieren ble sinna og reiv den av. Akkurat av den grunn sitter mor og syr på ørelapper og strikka snor på i dette øyeblikket. Fikk bare så lyst til å vise den frem i mellom det kjedelige sy arbeidet, etter den ikke så veldig mye morsommere bånd strikkingen. Hvorfor jeg ikke heklet snor aner jeg ikke..
Denne luen ble jeg ganske stolt av, synes mønsteret la seg fint, har ikke fått vasket den enda på bildet (så ivrig er jeg altså;). Med øreklaffene blir nok fasongen litt bedre til de aller minste.
Nå er jeg bare spent på om luen ble akkurat i minste laget eller om den passer perfekt. Han trenger nemlig en lue, sommeren lar oss vente og østavinden ser ikke ut til å gi seg.

Oppskrift: SandnesGarn klassikere Tema 10 barn 2010.
Garn: Sisu
Pinne: 2,5mm og 3 mm.
Str: 3 -4 år.

søndag 22. mai 2011

Bursdags-tunika.

Strikket Fiona's top til Sofie sin 1 årsdag. Valgte tunika lengde og ikke kjole fordi det er lettere å krype i den. På bursdagen sin skal hun i det minste ha det komfortabelt, så får hun bare leve med kjolene på søndagene.. :)
Utrolig gøy å strikke, og etter noen runder så ble den perfekt tv strikk også. Blir helt klart flere av disse, da denne trengte bare 45gram.. Har enda 180gram igjen ;)


Oppskrift: http://www.rasmilla.dk/product.asp?product=219
Garn: Rasmilla's Luksusgarn Rosa fv 18 og en liten rest tynn alpakka i naturhvit.
Pinne: 2,5 og 3 mm.
Str: 1 år.

tirsdag 17. mai 2011

Hello Kitty bukse.



Prøvestrikker Smoochie sin oppskrift på Hello Kitty bukse.
Denne buksen er strikket i Smart superwash, slik at den tåler skikkelig maskinvask. 
Kjempefornøyd med denne buksen, passformen er perfekt i mine øyne, tettsittende. 
Strikket i 1-2 år. 
Sofie på 10 måneder passet den godt på grunn av vrangborden. Hun er bare 68cm lang så den kan brukes av mindre babyer også. 
David på 2,5 år hadde også en god del igjen og gå på.. Så det har sikkert gått fint å bruke fra 6 mnd til 3 år.

Blir helt sikkert flere av denne siden jeg kjenner en god del Hello Kitty frelste småjenter :)

Oppskrift: http://www.ravelry.com/patterns/library/kitty-pants---bukse
Garn: Smart Superwash.
Pinne: 3 mm.
Str: 1-2 år.

tirsdag 3. mai 2011

Lekeplass-sett og prøvestrikker.


En vårlue til eldstemann David ble omsider til. Lillesøster har brukt sitt sett med lue og hals lenge allerede. Enkel men søt strikk, morsomt og leke med farger og bruke litt restegarn i samme slengen.
Det beste av alt er at David er blitt veldig glad i lua si, vil gjerne ha den på og forteller at han har fått den av Mamma :`).
Eneste med slike prosjekter er de båndene.. og dusken. For å lette arbeidet så tror jeg at jeg må bestille slike pompom makers på ebay, Sofie har nemlig ikke fåt noen dusk på lua si enda!

Jeg har ivrig satt i gang kjoleproduksjon til minsta i familien, hun er snart i perfekt kjole alder, og jeg har fem på listen over de som må strikkes helst neste uke. Garn er kjøpt inn til alle og en påbegynt.
Så lette jeg frem sommerklær i dag.. de er minst 20 kjoler i haugen med arvet klær. Gikk tilogmed kristisk igjennom dem, men nei, ingen kan forkastes. Hvordan skal hun rekke over alle kjolene?
Den halvveis ferdige kjolen er lagt bort for nå.

Jeg prøvestrikker en oppskrift på Hello Kitty bukse for Smoochie istedet, den skal være ferdig innen to uker og er koselig arbeid med akkurat nok fikling på slutten :) Spent på resultatet og på hvem som skal få denne buksen i gave? (Sofie hadde vist minimum 10 ullplagg i bukser og dresser.. sukk!).