torsdag 30. desember 2010

Luer til alle huer?

En liten stemme i huet mitt ropte plutselig på julaften, etter all stressstrikk var borte, at alle i familien måtte få luer strikket av meg.
Enda ei space invader lue ligger til tørk ved varmeovnen i dette øyeblikket. Til min kjære. Og på pinnene ble det lagt opp til ei ny lue. Mange kommer fra Arne og Carlos sitt lue hefte, men langt fra alle.


Har satt meg noen små mål og "regler" for 2011. Har strikket i overkant av et år, og har lært mye på nettet. I år vil jeg deffinitivt lære meg "magic loop".
Det er mange fine bilde og videoklipp alonger så kan ikke bli et stort problem..? Vil hjelpe sokkestrikkingen mye hvis begge to blir ferdige samtidig!
Og prøve å sette meg inn i engelske oppskrifter.. Thermis halsen er første på listen.


Vil gjerne strikke mer til barna også, så de blir nok hovedfokuset i år. Er mye større plagg som jeg har lyst, og har veldig mange bunter som ligger å venter i herlige farger! :)

søndag 19. desember 2010

Space Invader's!

Kjøpte Arne og Carlo's sitt "96 masker" lue hefte.
Er flere luer der som jeg bare "MÅ" ha, men første ut ble såklart space invader's luen. Kjempemorsom og strikke, og ble ferdig i løpet av 1,5 kveld (intenst;).
Såklart brukt Frestyle garnet, og jeg liker det veldig godt. Har laget to Isipisi luer også i det, og har enda en på planen.. til meg selv? Merkelig nok har jeg aldri tid til å strikke til meg selv.

onsdag 15. desember 2010

Bella's Mittens.

Måtte såklart prøve meg på disse populære vottene jeg også :) De blå'e ble strikket med Nepal på pinne nr. 5, De ble litt små i str så de måtte strekkes en del i vask. De hvite ble til på pinne nr 6 og passer bedre :)
Blir nok noen flere slike i framtiden!

onsdag 8. desember 2010

Selbu inspirert kjole og nikkers.

 For et år siden fikk jeg et hefte med selbu inspirerte klær. Bildene av små søte barn som viser fram klærne på asfalt overbeviste meg raskt om at dette er noe barnet (og etterhvert barna) måtte ha. 
Heftet heter pt design nr. 89. og anbefales virkelig. 

For min del var det de røde nikkersene jeg falt for. Opprinnelig skulle snuppa få den, så er strikket på 6 mnd med Rauma finull på pinner nr 3. Endte opp med ca, 2 år noe jeg mistenkte ganske raskt, perfekt for storebror så jeg fullførte prosjektet.

 Så da fikk lillesøster en kjole hun da. Brukte Rauma sin babyull, og kjolen er strikket på pinner nr 2 og 2,5.
Ca. str 6 mnd.
Knapper bar, lllesøster fikk en litt mer blomstrete jentete versjon, mens storebror fikk enklest mulig. Er også splitt på nikkersene og knapper nede.
Er litt usikker på hva de skal ha på under, bunadstrømer ? lakk/finsko?
De skal bli brukt i julen og i dåpen til snuppa. Er jeg heldig så kanskje varer de til 17. mai også :)

søndag 5. desember 2010

Kan ikke akkurat kalles kreativt..

..men må bare vises frem! ;)
 Da den opprinnelige kalenderen til gutten min ga opp vekta, ble det en hjemmelaget versjon (en heklet snor..), så ble de triste flisene i stua litt koseligere å se på også nå i adventstide.
Kalenderen er også julegaven hannes, og se hvor glad han ble for første pakke da;

Forteller Mamma og Pappa at han er fornøyd med "Patpat" sengetøy og pute iallefall :)